Sådan byggede Aske et succesfuldt marketingbureau på LinkedIn (og hvad du kan lære af det)

Drømmer du om at starte din egen forretning på et tidspunkt? Så er LinkedIn the place to be. Læs, hvordan Aske har brugt platformen til at bygge sit kommunikationsbureau op fra bunden.

Rasmus Gullaksen
Rasmus Gullaksen

Aske Pedersen er en af de personer, jeg føler, jeg kender – men som jeg aldrig har mødt.

Aske Pedersen, partner & kommunikationspecialist hos Kjærup Kommunikation

Den følelse har jeg, fordi han dukker op i mit feed uge efter uge i hvad der snart er 4 år.

I løbet af de år har han brygget på sit marketingbureau, Kjærup Kommunikation, hvor han hjælper virksomheder med at skrive tekster til sociale medier, der demonstrerer deres viden, så de kan tiltrække de helt rette mennesker.

Den forretning har han fået til at vokse sig større og større ved selv at dele sine erfaringer, viden og holdninger på LinkedIn.

Hvis du har lignende drømme eller bare godt kunne tænke dig at vide, hvordan du bruger LinkedIn til at stable en forretning på benene, så er dine næste 5 minutter brugt godt på at læse det her blogindlæg.

Jeg har nemlig bedt Aske om at dele sine bedste råd ift. at gøre netop det. Lad os se, hvad han har at sige.

Scenen er din, Aske – take it away! 🙇‍♂️

Hvem er jeg, og hvad laver jeg?

Rasmus stiller mig spørgsmålet:

Hvem er du, og hvad laver du?” og i det øjeblik, jeg begiver mig ud i at svare, slår det mig. Wow, det er egentlig et stort spørgsmål.

Hvem er du?”.

Uden at blive filosofisk og besvare i eksistentialistiske baner er jeg en helt normal ung mand fra Aalborg. Jeg er årgang 92, jeg hedder Aske, jeg er far til en lille dreng, og så er jeg partner i Kjærup Kommunikation.

Kjærup Kommunikation er et marketingbureau med speciale i kommunikation. I 2018, da jeg var færdiguddannet på Aalborg Universitet, oprettede jeg mit CVR-nr. for at komme i gang med mit selvstændige virke.

Fast forward, 6 år senere, og enkeltmandsvirksomheden er omdannet til Anpartsselskab, da jeg i 2023 fik Julien Hecht Krejbjerg med som partner

Hos Kjærup Kommunikation tror vi på, at effektiv kommunikation sker, når det er ærligt og indeholder personlighed. Sådan resonerer det bedst med mennesker, og sådan løfter vi ansvaret for B2B-virksomheder.

Derfor gør vi virksomheder synlige med personlighed og mennesker i fokus på højaktuelle platforme. Det giver ærlig marketing med mærkbar effekt.

Mine daglige opgaver omfatter først og fremmest at producere indhold til LinkedIn for vores kunder. I et tæt samarbejde laver jeg indhold, der udgives fra personlige profiler og virksomhedssider. Dernæst er jeg den rådgivende sælger, som tager alle indledende samtaler med potentielle kunder. Og så er jeg ansigtet udadtil i vores lille foretagende. Så jeg står for at markedsføre Kjærup Kommunikation – primært gennem min personlige LinkedIn profil, men også via nyhedsbreve og Meta annoncer.

Det var lidt om mig, men jeg vil jo langt hellere fortælle om, hvordan jeg brugte LinkedIn til at bygge min forretning. Forhåbentlig kan det inspirere dig, som læser med.

Derfor satsede jeg på LinkedIn som platform til at bygge min forretning

Nu skal jeg til at være en af de der irriterende personer, som deler en masse på LinkedIn.” sagde jeg til min bedsteven, da jeg fortalte ham, at jeg var startet op som selvstændig. 

Ej, bare rolig. Skal nok holde det i et tilpas temperament.” Han blev rolig og smilte. 

Kigger jeg tilbage, burde jeg have stukket janteloven op et vist sted og givet den ultimativ gas. Og så alligevel ikke. Fordi mit temperament er ikke stort som person, og det havde været mod min integritet. Men det var helt sikkert gået stærkere. Dog ville jeg ikke virke som en pestilens for mit netværk. Så det er en balance, jeg altid husker på.

Ligesom jeg skulle finde mig selv i min virksomhed, skulle jeg finde mig selv i mine aktiviteter på LinkedIn

Med det sagt har jeg fra dag ét været aktiv på LinkedIn.

Min indholdsstrategi til at tiltrække kunder

Når jeg skriver opslag, har jeg altid forsøgt at dele ud af den viden, jeg mener, jeg besidder. Det har jeg altid gjort gennem overordnede temaer, som jeg forsøger at italesætte:

  • viden
  • cases
  • succeshistorier
  • fejl og læring
  • milepæle
  • samfunds- og brancherelevant viden. 

Disse er altid mine overordnede go-to temaer, hvorefter jeg finder relevante emner under disse temaer, som jeg kan italesætte.

På samme måde arbejder vi for vores kunder.

LinkedIn er nemlig et helt unikt forum, hvor alle, primært, sidder med deres faglige kasket på. Med denne kasket som vores tro væbner skal vi dele og suge værdi til os.

Sådan har jeg skabt samarbejdspartnere, leads, kunder og relationer, som spiller mig stærk på platformen. Det sker gennem tags i indlæg, DMs på min profil og mails og opkald, som refererer til mine indlæg. 

Foruden de konkrete henvendelser er jeg overbevist om, at min aktivitet på LinkedIn understøtter vores word-of-mouth aktiviteter. Her ser jeg en stærk korrelation mellem de personer, som interagerer med mit indhold, og som samtidig anbefaler os til andre.

Min strategi har udviklet sig med tiden

I starten af mit selvstændige virke (de første 3-4 år) postede jeg én, max to, gange om ugen. Siden 2022 har frekvensen nærmere heddet 2-4 indlæg om ugen, og i juli 2024 har jeg eksperimenteret med ét post hver eneste dag

Det har også resulteret i det, jeg vil kategorisere som mit første virale indlæg – med 150.000 visninger (still counting). 

Det indlæg har ikke givet nogle kunder – men det har udvidet mit virtuelle netværk enormt. Og det er også én af styrkerne ved LinkedIn. 

Alt dette vidste jeg også, da jeg startede virksomheden op i 2018, men som så mange andre oplever, så var det svært for mig at ”eje” min faglighed. Svært at turde stå ved den.

Så kunne jeg gøre noget om, ville jeg give den max gas og skrue op for frekvensen på LinkedIn fra dag ét.

Sådan finder jeg emner at skrive om på LinkedIn

Eftersom jeg rådgiver meget om LinkedIn, synes jeg tit, at mine indlæg bliver lidt meta at læse.

At læse om, hvordan du gør det godt på LinkedIn, mens du er på LinkedIn.

Ja, det bliver lidt kvalmende.

Så jeg forsøger at skabe værdi ved at italesætte menneskelig adfærd ift. kommunikation og marketing, skrivetips, forretningsudvikling, lidt ledelse og generelt vise vores arbejde frem.

På den måde har jeg altid de førnævnte temaer in mente.

  • Viden
  • Cases
  • Milepæle
  • Fejl og læring
  • Succeshistorier
  • Samfunds- og brancherelevant viden 

Disse temaer får jeg til at passe til min person, vores forretning, vores branche, vores målgruppe og vores værdier. Og det vil også være mit råd til andre. Tænk på, hvordan du kan skabe værdi gennem emner, der tager udgangspunkt i disse overordnede temaer.

Her gemmer sig altid en masse guldkorn – især hvis du kører en omgang brainstorm kombineret med det semistrukturerede interview.

Min anbefaling, hvis du vil bygge din forretning på LinkedIn

Som dette skriv langsomt skrider frem, forsøger jeg at have Rasmus’ gode spørgsmål in mente.

Spørgsmål, som jeg indser, at jeg ville have lettere ved at besvare mundtligt, og så kunne Rasmus sg* selv få lov at formulere mine udtalelser på skrift.

Dog har jeg lovet ham en anbefaling til dig, der vil i gang med din forretning.

Anbefalingen kommer, men lad mig starte et andet sted.

Mine 3 største fejl (som du kan lære af)

Fejl 1: at tro jeg er noget for alle

De(n) største fejl, jeg har begået på LinkedIn, er at tro, at jeg er noget for alle.

At tro, at jeg skal please og være indbydende overfor alle. Det skal jeg bestemt ikke – og det skal du heller ikke.

Du er den, du er.

Du står for noget bestemt, har et værdisæt, har en faglighed, og det er de parametre, som dine kommende kunder skal købe ind på. Dig. Din personlighed. 

Fejl 2: at komme for sent i gang med det personlige

Med det sagt er en anden fejl, at jeg kom lidt sent i gang med at sætte personlighed i mit indhold. Den skruer jeg løbende op for – dog altid med en bevidst tankegang om, at LinkedIn er en erhvervsplatform, så jeg sætter selv grænsen for, hvor privat jeg bliver.

Et selvopfundet udtryk, jeg ynder at bruge angående denne grænse, er prosonlighed (patent pending).

Det omhandler den perfekte balance mellem at være professionel og personlig på LinkedIn.

Personligt indhold på LinkedIn hitter, det er unægteligt, men du skal have integritet i det. Samtidig skal du have in mente, at LinkedIn er en erhvervsplatform, hvorfor din professionalisme skal være tydeligt i dit indhold. 

Derfor skal du altså formå at skabe indhold, hvor modtageren mærker dig.

Samtidig med at du er professionel og giver værdi. Vi behøver ikke vide, hvilke sygdomme du har haft, eller hvor ofte du løber et halvmaraton. 

Fejl 3: at overse e-mail marketing

En tredje og sidste fejl, jeg vil nævne i mit forsøg på at sammenkoble mine fejl i en anbefaling til dig, er at have styr på e-mail marketing så tidligt som muligt. 

Hvorfor?

Du ved aldrig, hvad der sker med digitale platforme som LinkedIn, Facebook og Instagram. Ved at opbygge en mailliste kan du tage ejerskab over din målgruppe og gøre dem til tætte følgere. 

(Rasmus her: hvis du leder efter en vild lækker platform til at skrive dine nyhedsbreve, kan jeg stææærkt anbefale beehiiv. Det er den, vi selv bruger til at sende vores nyhedsbrev).

Det er jeg/vi kommet i gang med for sent.

Derfor bør du opbygge en mailliste med dertilhørende flows og nyhedsbreve. Nævn dit nyhedsbrev i dine indlæg på LinkedIn – ikke hver eneste gang og ikke som en stor, fed call-to-action, men gerne subtilt og elegant.

Hold da ferie.

Det var sgu da en bombe af gode råd. Tusind tak til Aske.

Inden du smutter videre, gør mig en tjeneste – følg Aske på LinkedIn og tjek hans bureau ud (hvis det interesserer dig).

Og hvis du kender nogen, du synes gør det godt på LinkedIn, så skriv endelig til mig. Så overtaler jeg dem til at dele deres dybeste LinkedIn-hemmeligheder, og lidt gode erfaringer.

Din strategi

Rasmus Gullaksen

Kendt som Danmarks bedste copywriter i 2023. I dag arbejder jeg fuldtid som copywriter, mens jeg driver freelance-biks ved siden af, alt sammen gennem LinkedIn.