20 gode grunde til at komme i gang med LinkedIn (selvom du studerer)

Hvorfor starte på LinkedIn? Og giver det overhovedet mening, når du studerer? Ja, for fanden! Og her 20 seriøst gode grunde.

Rasmus Gullaksen
Rasmus Gullaksen

At bygge en tilstedeværelse på LinkedIn kan være den bedste professionelle beslutning, du nogensinde kommer til at tage.

(Det var det for Martin og jeg).

Hvis du ikke helt er solgt på idéen endnu, kommer du til at være det efter, du har læst det her. Her har du de 20 bedste grunde til, at du bør investere i din tilstedeværelse på LinkedIn – selvom du "bare" er en studerende.

  1. LinkedIn er fremtidens CV. Et traditionelt CV (i form af en 1-sides PDF med dine erhvervserfaring opsummeret) er døende. På din LinkedIn-profil kan du vise de samme erfaringer, men tilføje mere kontekst, gøre det tilgængeligt online 24/7, opdatere det, når du vil + + det hele bliver vist i kontekst af alt andet, du laver på Linkedin.
  2. De fleste gør det ikke (så du har en vild mulighed). Den typiske LinkedIn-bruger opretter sig, udfylder sin profil uden en større strategi og begynder at scrolle. That's it. For dig, betyder det, at du blot ved at lægge mere tanke i din profil, bidrage regelmæssigt med content, og bruge platformen proaktivt (i stedet for kun, når du søger nyt job), kommer du 10 skridt foran 99% af alle andre bruger. Det er en kæmpe mulighed.
  3. Din fremtidige arbejdsgiver er på LinkedIn. Det drømmejob, du håber på at lande en dag? Ja, den virksomhed er på LinkedIn og bruger 100% platformen til at rekruttere.
  4. Dine fremtidige kollegaer er på LinkedIn. Forestil dig at starte på et nyt job, hvor 3 af dine nye kollegaer allerede kender dig, synes godt om dig, og glæder sig til at arbejde med dig. Det er en kæmpe fordel – ikke bare, fordi det føles fedt — men også fordi, de nok har vouchet for dig, inden du skulle starte.
  5. Der er næsten 1 mio. danskere på LinkedIn. Hvilket betyder, at alle, du godt kunne tænke dig at kende (i forhold til din karriere) er at finde på platformen. Det er basically det bedste sted at netværke, fordi det er dér alle er. I modsætning til mange andre platforme, som f.eks. Instagram, er det helt almindelig at connecte med folk du ikke har en relation til på LinkedIn.
  6. Du kan bygge en solid freelance-forretning. Hvis du er typen, der godt kunne tænke dig at gå selvstændig på et tidspunkt, er LinkedIn suveræn til at tiltrække kunder, og kræver kun, at du demonstrerer din ekspertviden regelmæssigt.
  7. Du kan bygge en virksomhed fra bunden. Tag eksempel Martin og hans erfaring med Journeyli. Han fandt sparringspartnere, advisors, osv. gennem hans netværk på LinkedIn. Og 80% af alle salg af hans Journeyli-journal kom fra LinkedIn. Andre gode danske eksempler er fx. Mads fra Content ad Libitum.
  8. Din profil gavner dig 24/7 – også når du er i job. Når du søger job, er det pissesmart at være på LinkedIn. Men selv, når du er i job, giver det syg god mening at være aktiv på LinkedIn. På den måde viser du netop dit netværk, kollegaer og chefer, at du er typen, der går op i dit arbejde og gerne vil udvikle dig. Det er et godt signal at sende.
  9. Du kan tiltrække muligheder, du ellers aldrig ville kunne få. Alt jeg har opnået i min professionelle karriere er kommet gennem LinkedIn. Alle mine freelance-kunder. Mit første job. Mit nuværende job. Hele mit netværk. Alt kan spores tilbage til, da jeg startede med at skrive på LinkedIn. Og det er det samme, jeg hører fra alle omkring mig. Gør det du godt på LinkedIn, så kommer der til at lande utrolige muligheder i din indbakke.
  10. Du kan bruge LinkedIn til at skabe synlighed omkring dine projekter (hvad end de er). Det kunne være, du er politisk aktiv. Driver en side business. Er frivillig i en organisation. Skriver på en stor opgave. Hvad end det er, så kan du bruge din LinkedIn-profil til at skabe opmærksomhed omkring det – og det kan fandme været brugbart.
  11. Virksomheder går op i, om du er aktiv på LinkedIn. De fleste tænker nok ikke på det, men der er så mange virksomheder, der vurderer din LinkedIn-profil, når du ansøger. Og hvis den står skarpt, udstråler kompetence og engagement – ja, står du bare pissestærkt. Samtidig ser flere og flere arbejdspladser værdien i at have medarbejdere, der er aktive på LinkedIn, da det er med til at sætte virksomheden i et godt lys.
  12. Alle potentielle arbejdspladser kigger på din LinkedIn-profil. Og hvis de har valget mellem to stærke kandidater, hvor den ene har et stort LinkedIn-netværk og den anden ikke engang har en profil. Så vil jeg væde en hest på, at de hælder mest til personen, der er etableret på LinkedIn (det giver bare flere muligheder).
  13. En stærk LinkedIn-profil skaber autoritet. Ved at dele konsekvent ud af din viden gennem opslag på Linkedin, positionerer du dig automatisk "højere" på kompetence-stigen, end folk der aldrig deler noget. Det er ren psykologi. Det er sjældent de klogeste eller bedste, der får alle mulighederne. I stedet falder de for fødderne på dem, der bliver set og hørt.
  14. Starter du nu, står du sindssygt stærk om nogle år. Se på din LinkedIn-tilstedeværelse som et landbrug. Alt du skaber nu af frø, som kommer til at spire og gavne dig resten af din karriere. I netværk, kunder, muligheder og jobtilbud. Personligt skrev jeg skrev mit første opslag i januar 2021, hvor jeg havde 76 forbindelser. I dag, 3 år senere, har jeg skrevet over 400 opslag og runder snart 5.000 følgere.Alle de opslag "arbejder" stadig for mig 24/7, og er mit voksende fundament, der hver dag forstærker min autoritet, troværdighed og indflydelse. Du kan opnå det samme.
  15. LinkedIn er stadig i sin guldalder (du kan nemt få synlighed). Der er 1 milliard bruger på LinkedIn. Kun 1% af dem poster ugentligt. For dig, betyder det, at der er tæt på ingen konkurrence, hvis du sætter dig for at poste. De vilkår finder du ikke på nogen anden platform. Helt konkret betyder det, at du som "tilfældig" person i 2024 kan opbygge en betydningsfuld følgerskare på LinkedIn på et års tid ved blot at lægge (godt) organisk indhold ud et par gange om ugen. Læs hvordan Martin fik mere end 250.000 visninger af sit indlæg.
  16. Du kommer til at stå stærkere end dine medstuderende. Arbejdsgivere er meget mere tilbøjelig til at vælge en nyudklækket kandidatuddannede, de har set demonstrere deres evner offentligt i en lang periode, end personen med samme uddannelse, de aldrig har set indhold noget fra.
  17. Du kan bruge din profil til at få praktikpladser. Ligesom med fuldtidsjobs, kan du bruge dit LinkedIn-netværk til at finde praktikpladser. Du er måske endda så heldig, at de lander direkte i din indbakke. Eller måske bliver du anbefalet af én, der har læst dine opslag. Det kan ske på mange måder – og det gør det.
  18. Alle kan lykkes med at bygge en stærk tilstedeværelse. Jeg var en 23-årig gamer, der boede hos sine forældre, da jeg oprettede min profil. Jeg var ikke en ekspert i noget som helst. Men med vedholdenhed og en villighed til at dele ud, kan hvem som helst skabe sig "et navn" på LinkedIn, som kan kaste så mange frugter fra sig.
  19. Folk kommer til at føle, at de kender dig uden at have mødt dig. Når du deler ud af din viden, personlighed og måde at tænke på, begynder folk, der følger dig at få et ret godt indtryk af dig som person – uden nogensinde at have mødt dig. Eksempelvis har en af mine nuværende chefer fulgt mig på LinkedIn i et par år, inden vi mødtes. Og det har været en kæmpe fordel, da hun var solgt på min personlighed og måde at tænke på, inden vi begyndte at arbejde sammen.
  20. En stærk profil supplerer dine ansøgninger utrolig godt. Sender du en solid ansøgning afsted, samtidig med, at du linker til din LinkedIn-profil, hvor der ligger et hav af opslag, som demonstrerer din viden – ja, du kan godt selv forestille dig, hvor stærkt et indtryk det gør, right?

Sådan.

Der fik du 20 seriøst gode grunde til at komme i gang med LinkedIn – selvom du er studerende. Jeg håber satme nogle af dem har givet dig blod på tanden, så du kan få del i LinkedIn-kagen.

Du kommer til at fortryde det, hvis du ikke tager en bid. Aner du ikke hvad du skal skrive om? Så stjæl en af disse idéer.

Om LinkedIn

Rasmus Gullaksen

Kendt som Danmarks bedste copywriter i 2023. I dag arbejder jeg fuldtid som copywriter, mens jeg driver freelance-biks ved siden af, alt sammen gennem LinkedIn.